Un centenar de penyistes, familiars i aficionats celebraren diumenge passat el 40é aniversari de la Penya Barcelonista Ribera Baixa de Sueca. Tot i el clima advers, va ploure a bots i barrals durant tot el matí i migdia, s’aplegaren al Bar-Rural Museu de l’Arròs, ubicat enmig del terme municipal.

Al dinar de germanor també acudiren Jordi Calsamiglia, advocat i membre de les de la comissions jurídica i social del F C Barcelona; i el periodista Francesc Perearnau, sots director d’El Mundo Deportivo. Tots dos, junt al president de la penya, Ferran Beltran, varen poder degustar una exquisida paella valenciana guisada per Enric Vera a la manera de Sueca, amb arròs albufera, la darrera de les varietats que han sortit del Departament de l’Arròs de Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) amb seu a Sueca.

Com aperitiu es van servir embotits i formatge preparats per Manolo Navarro de Salasons & Xarcu. La tarta d’Aniversari va ser elaborada pel Forn Moreno i quan va ser treta davant de la taula presidencial Jordi Lloret amb la dolçaina va interpretar La Muixeranga.

En acabant, els penyistes i aficionats varen omplir de gom a gom la seu social de la penya per a presenciar el partit de lliga que enfrontava el club blaugrana a Mestalla, davant el València CF i que va guanyar per 0-1.

La Penya Barcelonista Ribera Baixa de Sueca va ser fundada l’any 1974. En l’actualitat té 150 socis i familiars. En en transcurs de la jornada se sortejaren 40 motxilles una per any, 30 per als socis assistents i ara es rifaran 10 per als socis no assistents. També es van regalar bandoleres i altres objectes records del FC Barcelona.

Via www.riberabaixa.info