L’ex-president del Barça Agustí Montal s’ha mort avui,22 de març de 2017 a l’edat de vuitanta-dos anys. Montal fou president del club entre el 1969 i el 1977 i, entre més coses, és conegut per haver aconseguit el fitxatge de Johan Cruyff el 1973, juntament amb més jugadors internacionals de renom, com ara Johan Neeskens o Hugo Sotil. La directiva de Montal va maldar per donar una empremta catalanista al club, i es va queixar sovint a la Federació Espanyola de Futbol pel tracte discriminatori que rebia el Barça tant en el fitxatge de jugadors com en els arbitratges.

Agustí Montal assistí a l’inauguració de la Penya el 1976 com a president del Barça.

A més, Montal, per primera vegada després de la guerra del 1936-39 i de la dictadura franquista, va introduir el català en el butlletí del club, en el carnet de soci i en la megafonia de l’estadi.

Més enllà del Barça, Montal fou candidat per CiU al senat espanyol a les eleccions del 1982, però no fou escollit. Entre el 2003 i el 2011 fou president de la Fundació Enciclopèdia Catalana. El 2004 la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi.

Font: vilaweb.cat